Саопштење за јавност поводом све већих притисака на слободу и суверенитет Републике Српске нападом и на њену имовину

Обраћамо се јавности сматрајући да данас нема честитог Србина и грађанина Републике Српске који не види да специјални рат и све већа отворена агресија на РС узима маха ширећи се са напада на појединце и њихове слободе и права, све више и на институције, правни систем и саму државу. Наравно, као и свака друга невојна агресија, први и основни циљ активности на терену је дезорјентисати и погрешно усмерити народ у чему су се у пуном капацитету удружили стари креатори хаоса - представници дела међународне заједнице, НАТО, Бакирова власт и његови извршитељи: медији, сарадници у РС и наравно нелегитимни уставни суд БиХ.

Да би се покорио један слободарски народ кога није могуће војно поразити на терену или бар остварити убедљиву војну победу на начин да би жртве за нападача биле прихватљиве, за остварење крајњег циља примењју се разна ”цивилна” средства како би се до краја економски и духовно исцрпио народ и довео с једне стране: у стање апатичности и разочараности; а с друге стране у огорочену и разјарену ”руљу” која ће се кад дође време усмерити преко лажних предводника да сама сруши сопствену државу и оствари циљеве непријатеља – намећући на крају систем њиховог владања. Примера је на жалост много од Украјине, преко Либије, Сирије, Ирака, Авганистана и Јемена до Венецуеле. И сама Србија је видела (на жалост сувише касно) како изгледа лажна револуција и губитак пуног сувернитета који је са собом донела.

У Републици Српској су увелико на делу покушаји (подржани одлукама нелегитимног суда БиХ) одузимања њене имовине и земљишта и прекњижавања исте на БиХ чиме би се не само и формално правно узели и отуђили (за почетак) најзначајнији војни и стратешки локалитети широм државе већ и умањила територија саме земље која је и онако разним притисцима и компромисима умањена и у Дејтонском споразуму. Али, иако умањена (49% од целе БиХ) иста је свесно прихваћена и гарантована међународним уговором. Стога, било да је у питању поштовање изворног дејтонског споразума или основног правила на коме почива сав Запад о недодирљивости приватне имовине, или да је у питању основни принцип слободе да се своје светиње, земља и народ не дају никоме – одговор је исти – нема попуштања и нема предаје имовине ни по коју цену - јер цена по којој је та земља сачувана и крвљу натопљена, као и њена слобода, ничим се не може платити.

Склонили сте војску и њене најбоље команданте и ратнике а садa мислите да је Република Српска слаба па кидишете на Владу, институције Српске, њену земљу и посебно на председника државе као најекспониранију личност која се највише јавно бори за очување националних интереса! Тачно је господо да се наша Српска определила за политичко ненасилно решење наметнутих проблема штитећи легитимно и легално свој национални интерес али то не значи да је због тога слаба или попустљива, напротив - држава има и капацитете и могућности да се одупре притисцима и одбрани свој суверенитет и нарушавање територијалног интегритета. Због тога, обзиром да се у данашњем стању мира ипак води специјални или хибридни рат, потребно је третирати председника државе, скупштину и Владу као врховног команданта и ратни штаб са својим органима који имају и права и могућности и који су дужни да у миру као и у рату окупе политичке партије, Академију наука, Сенат, организације проистекле из одбрабнено-отаџбинског рата, студентске и невладине организације, Скупштине општина, Привредне организације, удружења грађана без обзира на њихову политичку, страначку или другу припадност како би се сви удружено и одучно јавно супротставили покушајима даљег урушавања и укидања државе јер је један од најопаснијих корака ка том циљу управо на делу – покушај одузимања њене имовине.

Српски народ ма колико био у неспорно тешкој економкој ситуацији и медијски и плоитички дезавуисан, дезорјентисан, често и острашћен и подељен је ипак и мудар и храбар народ који зна да препозна кад су слобода и земља угрожени и зато смо сигурни да ће и данас као и у рату када је презрео дезертере, издајице и сараднике наших непријатеља учинити исто и издићи се изнад ситнополитичких и дневних интереса одлучно бранећи имовину Републике Српске. Исто тако сигурни смо да ће се народ одлучно изјаснити на референдуму ако до њега дође против уласка у НАТО интеграције и подржати своје преводнике у одлучној борби за одбрану Републике Српске, односно очување и јачање њеног суверенитета.

Због свега поменутог као патриотска организација овим саопштењем за јавност обраћамо се како политичарима тако и грађанима Републике Српске и свим владиним и невладиним иснтитуцијама и организацијама са молбом да превазиђемо данас све разлике и ујединимо се јавно како би са презиром одбацили сваки покушај одузимања оног за чега смо се часно борили, заслужено изборили и међународним уговором добили. Није нас ни онда као ни данас уплашила снага, бројност и величина оних који су желели да нам узму нашу земљу – и стога им опет сложно поручујемо да не забораве да величина светиње коју бранимо има далеко већу цену него што што сте ви спремни да платите за њу.

Одбор оснивача
Удружење „ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“